Aminek kezdete van,véget is ér egyszer. Békélj meg ezzel,s minden jóra fordul.

BuddhaOlyan érzések,mint az elkeseredettség,a zavartság,a düh,a neheztelés ,a harag,a féltékenység és a félelem,valójában nem rossz dolgok,hanem tiszta pillanatok,melyek rámutatnak arra hogy mit is folytunk el!

BuddhaA népesség növekedése a földön szoros kapcsolatban áll a szegénység terjedésével. A szegénység viszont kifosztja, tönkreteszi a földet. Amikor egész emberi közösségek pusztulnak éhen, akkor az éhezőknek nincs gondjuk a természeti környezet megóvására. Táplálékul szolgál nekik az állatok húsa és a növényzet, s nem törődnek a pusztítás következményeivel. A kivágott fák helyén száraz pusztaságokat hagynak, az életben maradáson kívül nem létezik számukra más cél. Így aztán a következő harminc évben az úgynevezett környezeti problémák, amelyekkel az emberiségnek szembe kell néznie, a szegénység következtében válnak egyre súlyosabbá.

 Tenzin Gyatso, a XIV. Dalai Láma


Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon, és örökre a tiéd marad.

Buddha


Életünk legfontosabb dolgai nem grandiózusak. A legfontosabb azok a pillanatok melyekben úgy érezzük valaki megérintett .

BuddhaSose add fel.
Bármi történjék is, ne add fel.
Erősítsd meg szíved.
Országodban túl sok energiát fordítanak az ész fejlesztésére, ahelyett, hogy szívüket edzenék.
Légy együtt érző, a barátaidon kívül mindenki mással is.
Légy együtt érző, dolgozz lelked és egyben a világ békéjéért.
Dolgozz a békéért, és hallgass rám: sose add fel.
Nem számít mi folyik körülötted, nem számít mi történik, Sose add fel.

Tendzin Gjaco, a XIV. dalai láma


Tedd, hogy haragodat legyőzze a szeretet; a benned élő rosszat a jóság; az önzésedet a nagylelkűség; a hamisságodat az igazság. Mert a gyűlöletet soha nem fékezheted meg gyűlölettel. A gyűlölet egyetlen orvossága a szeretet.

Buddha


Soha ne válaszolj amikor mérges vagy.

Soha ne ígérj ha boldog vagy.

Soha ne dönts amikor szomorú vagy.

Tendzin Gjaco, a XIV. dalai láma


"Ez a szenvedés nemes igazsága (...): a születés is szenvedés, az öregség is szenvedés, a betegség is szenvedés, a halál is szenvedés, kötve lenni ahhoz, akit nem szeretünk, az is szenvedés, elveszíteni azt, akit szeretünk, az is szenvedés, ha a kívánság nem teljesül, az is szenvedés; röviden: minden, ami a léthez köt, szenvedés."

Buddha


Ami ma vagy a tegnap gondolataiból ered,és amit most gondolsz,holnapi életedet formálja.

Életünk az elménk teremtménye.

Ha az ember tisztátalan elmével szól vagy cselekszik,a szenvedés úgy követi mint a kocsiba fogott igás állatot a kerék!

Buddha


"Létünk olyan, mint a vonuló őszi felhők, a lények születését és halálát látni olyan, mint egy tánc látványa, egy emberöltő annyi, mint egy fényvillanás az égen, úgy elsuhan, mint a hegyi patak a meredek hegyoldalon. Ekképp gondolj erre az egész múló világra: csillag hajnalban, buborék patakban, villámlás nyári felhőben, lobogó mécsesláng, rém és álom. Kételkedj mindenben. Találj rá saját világosságodra."

- Buddha


Azt mondjuk a Nap a felhők mögött van,ám a valóságban nem a Nap hanem a város van a felhők mögött ahonnan a Napot nézzük. Ha megértenénk,hogy a Nap sosincs a felhők mögött teljesen másképpen látnánk az egész dolgot.

Csögyam Trungpa


"Minden ember ismerje és becsülje saját műveltségét, hagyományait és azok szerint éljen boldogan. Azokat feladni nincs értelme. A magyarok kövessék a magyar szokásokat hibátlanul és a többi nép is a sajátjait. Minden nép ragaszkodik saját műveltségéhez, és abban érzi jól magát. Ez természetes, hiszen műveltségünk az azonosságunk, az énünk része. A vallással is így vagyunk. Tehát mindenki azt kövesse, arra támaszkodjon, ami iránt bizalma van."

Láma Ngawang Rinpocse


Káprázatban élünk,és a dolgok látszatában. Van valóság,mi vagyunk a valóság. Amikor megérted ezt,látod hogy semmi vagy és a semmi lévén minden vagy.

Kalu Rinpocse


Az erő mindent átjár,minden abból ered!

Aki tudja használni kezelni,az látja a valóságot! Az tudja hogy minden él, minden rezeg, és minden ugyanabból a forrásból ered és ugyan annak a globális hálónak a része! Az erő mindannyiunké,mindenkire hat, mindenkiben ott van, Chi-nek hívják! Az emberi test olyan akár egy akkumulátor. Lemerülhet és töltődhet! Az energia mely működteti végtelen,bármikor adható és kapható.

Tanulj meg bánni az erővel,használd jóra és meglátod az életed megváltozik!

TeeRPaaK


Egy buddhát nem követni, hanem megérteni kell. Egy buddhát nem utánozni, hanem meghallani kell. És csak akkor hallod őt, ha mérhetetlen csönd, szeretet és bizalom van benned. És minél inkább megértesz egy buddhát, annál inkább azt fogod érezni, hogy amit mond, nem kívülről jön, hanem bensődből, lényed legbenső magvából. Ő egy tükör, mely visszatükrözi eredeti arcodat. De sose kapaszkodj a tükörbe. A tükör az nem a te arcod!

ismeretlen


Nagyobbak a házaink, de kisebbek a családjaink;
Több a kényelmünk, de kevesebb az időnk;
Több diplománk van, de kevesebb bölcsességünk;
Nagyobb tudásunk, de gyengébb értékítéletünk;
Több szakértőnk, de több problémánk;
Több gyógyszerünk, de kevesebb egészségünk;
Eljutottunk a Holdra, és vissza is tértünk onnan,
de gondot okoz, hogy átmenjünk az utca túlsó oldalára megismerni az új szomszédot,
Több számítógépet építünk, hogy több információt tárolhassunk, mint valaha, de kevesebbet kommunikálunk egymással.
Gazdagok lettünk mennyiségben, de szegények minőségben.
Ez a kor a gyorséttermeké és a lassú emésztésé.
A magas embereké törpe jellemmel.
A hatalmas profitoké és sekélyes kapcsolatoké.
Olyan időket élünk, amikor rengeteg minden van a kirakatban, de semmi sincs a szobában.

(Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)


Nem érdemes az embernek magát stresszelni, mert vagy van egy problémára megoldás, és akkor miért izgatod magad; vagy nincs - és akkor megint minek?

(Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)
Több ezer gyertyát gyújthatnak meg egyetlen gyertyáról, de a gyertya életét nem fogják megrövidíteni. A boldogság sem csökken soha azáltal, hogy megosztják.

ismeretlenMinél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket.

Osho


A legfontosabb energia az együttérzés. Legyen erős kívánságunk az, hogy minden lény legyen boldog, és kerülje el a szenvedést. A látásmód pedig legyen az, hogy mindannyian buddhák, csak még nem jöttek rá. Az egész az együttérzésen alapul, nincsenek speciális energiák. Egyszerűen, csak a mások felé irányuló szeretet.

Lama Ole Nydahl


Az egész létezés titka, hogy soha nem lenne szabad félned. Sose félj attól, mi lesz veled, ne számíts senkire. Abban a pillanatban, amikor elutasítasz minden segítséget, szabad vagy.

Buddha


A gyűlölet nem old fel gyűlöletet. A szeretet oldja fel!

Buddha


Semmi sem félelmetesebb mint a kétség. A kétség elválasztja az embereket. Olyan méreg, ami barátságokat porlaszt szét és kellemes kapcsolatokat darabol fel. Olyan tüske, ami irritál és sebez; olyan fegyver, ami öl.

Buddha
Ne higgy vakon abban, amit mondanak. Ne azért hidd a szavaimat, mert más meggyőzött felőlük. Ne higgy mindent, amit másoktól látsz, hallasz vagy olvasol, legyen szó nagy tekintélyű személyről, vezetőről vagy vallásos szövegről. Ne csak az ésszerűségre, sem pedig az elmélkedésre alapozz. Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság.

Buddha