A globális világoltási program 2022-2026 (Hivatalos CEPI)

2021.05.06

A globális világoltás vezetését ellátók és finanszírozók korábbi bejelentései értelmében már kaphattunk egy sejtelmes képet arról hogy mégis mit jelent ez a 2021 márciusában hivatalosan is elindított 5 éves oltási program,de kézzelfogható és világos megerősítés eddig a pillanatig nem volt. MOST MÁR VAN!


A már decemberben bejelentett újabb kísérleti vakcinák a Mix and Mach fejlesztések mára már nem hatnak újdonságnak. A bevezetésük és megoldási mechanizmusuk azonban csak idén őszre lesz majd nyilvánvaló a mutációs politika miatt.

A januárban bejelentett ,és hivatalosan is megfinanszírozott All in One vakcina sorsa még jelenleg is kérdéses, de a Covid 19-et okozó koronavírusok törzsére készülő oltás minden bizonnyal már a pár hete bejelentett nazális technológia és a nanobotok elvén fog készülni a könnyebb befogadhatóság kedvéért.

https://www.teerpaakofficial.hu/l/a-kovetkezo-hullam-oltasa-az-all-in-one-vakcina-es-a-nanobotok/


A pandémiás potenciállal rendelkező vírusok és baktériumok és parazitáknak se szeri se száma és jelenleg is az életünk részeit képezik. A világoltás vezetői által kiadott potenciális lehetőségek eddig csak konteózásokra adhattak okot , arról nem is beszélve hogy a tifuszvakcina fejlesztésébe is dollár millókat fecskendeztek.

https://www.teerpaakofficial.hu/l/a-kovetkezo-pandemia/

De most már meg is válaszolták hogy tavaly decembertől kezdve mire is megy ki a játék és mi is ez a globálvakcinázás!


Ki van benne?

04.30

Az Egyesült Királyság csúcstalálkozót rendez az Epidémiás Felkészültségi Innovációs Koalícióval (CEPI) - a vezető tudományos koalícióval -, hogy forrásokat gyűjtsön az oltások kutatására és fejlesztésére.

A 2022-es csúcstalálkozó támogatja az Egyesült Királyság és a CEPI azon célját, hogy az oltóanyag-fejlesztési időt kétharmaddal, 100 napra csökkentse, ami elkerülheti a jövőbeni járványokat és életek millióit mentheti meg.

A külügyminiszter és az egészségügyi titkár összefogva sürgeti a nemzetközi partnereket, köztük a G7-et és az EU-t, hogy jöjjenek össze a globális egészségbiztonság megerősítése érdekében.

Dominic Raab külügyminiszter és Matt Hancock egészségügyi államtitkár ma (április 30., péntek) bejelentették, hogy az Egyesült Királyság 2022-ben megrendezi az utánpótlás csúcstalálkozót, hogy támogassa az Epidémiás Felkészültségi Innovációs Koalíció (CEPI) munkáját. A CEPI azon dolgozik, hogy felgyorsítsa az újonnan megjelenő fertőző betegségek, például a COVID-19 elleni vakcinák kifejlesztését,

A CEPI múlt hónapban közzétett ötéves stratégiája a pandémiák és járványok jövőbeni kockázatának csökkentését vagy akár megszüntetését tűzte ki célul, halálok millióinak és dollár milliárdok gazdasági kárának elkerülésével.

Richard Hachett

A CEPI törekvései közé tartozik az oltóanyag-fejlesztési határidők 100 napra csökkentése - annak az időnek körülbelül a harmada, amely a világnak a COVID-19 vakcina kifejlesztéséhez kellett. A miniszterelnök támogatta ezt a célt a februári G7-vezetők találkozója előtt.

Az Egyesült Királyság tudósai és kutatói úttörő munkát végeztek az életmentő vakcinák létrehozása érdekében, amelyeket most az Egyesült Királyságban és az egész világon bevezetnek. De végső soron fel kell készülnünk a jövőbeni járványokra.

" Az biztos, hogy számos kihívással kell szembenéznünk, amikor a világjárvány globális felszámolásán dolgozunk, és nem engedhetjük meg, hogy a kialakuló változatok vagy más új kihívások veszélyeztessék vagy akadályozzák az elért értékes előrelépéseket. De még akkor is, ha a közvetlenül előttünk álló kihívásokkal küzdünk, a hosszú játékra is gondolnunk kell, és meg kell teremtenünk a biztonságosabb jövő alapjait."


A legtöbbeket foglalkoztató kérdés hogy mi várható,mire készüljünk fel, mi a megoldás??!

HA röviden kéne válaszolnom vagy pesszimistán akkor azt mondom készüljetek a legrosszabbra de csak azt cselekedjétek a mindennapokban ami a békét szolgálja és a tudatosodást!!

Bárki bármit is tesz ha nem így jár el akkor a regnáló hatalmakat szolgálja!


A hogyan továbbról mindenkinek magának kell döntenie,mert a világoltás vezetői a királyi családok a filantróp szabadkőműves Rotary klubbosok és lovagrendi családok már döntöttek!A döntés megszületett!

30 Apr 2021

By Dr. Richard Hatchett

"A több COVID-19 vakcina kifejlesztése egy év alatt figyelemre méltó tudományos eredmény, de korántsem a történet vége; valójában még csak a kezdet."

Most már rendelkezünk olyan eszközökkel, technológiákkal, módszerekkel és tapasztalatokkal, amelyek még jobban felgyorsíthatják az oltások fejlesztését.


"Arra törekszünk, hogy a következő világjárvány beköszöntével a világ biztonságos és hatékony lövést készítsen mindössze 100 nap alatt."


Ezért megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesült Királyság kormánya 2022-ben a CEPI utánpótlás csúcstalálkozójának ad otthont, hogy munkánkat a következő szintre emelje. Ez az esemény lesz a döntő pillanat a világ számára - ideértve a szuverén kormányokat, a filantróp alapítványokat és a magánszektort is -, hogy fellépjen a CEPI 3,5 milliárd dolláros tervének támogatása érdekében.


"Az utánpótlási támogatás támogatja a CEPI oltási kutatási és fejlesztési tevékenységét 2022-26-ban, és lehetővé teszi számunkra, hogy kiaknázzuk az oltástechnika jelenlegi forradalmát.."
A CEPI bizonyított tapasztalattal rendelkezik ennek megvalósításáról, miután létrehozta a világ egyik legnagyobb COVID-19 oltóanyag-portfólióját, és segített megtalálni a COVAX-ot, és jelenleg együtt vezeti azt a globális erőfeszítést, hogy 2021-ben 2 milliárd adag egyenletesen elérhetővé váljon 191 részt vevő gazdaság számára. De többet kell tennünk.
Egy dolog biztos: az elkövetkező években több járványveszély lesz, és a következő még halálosabb lehet, mint a COVID-19, amely már több mint 3 millió embert megölt.

A CEPI egyértelmű tervvel rendelkezik, hogy ellensúlyozza a 25 víruscsalád 260 vírusának kockázatát, amelyek köztudottan megfertőzik az embereket, valamint a számtalan más állat- és madárgazdában létező vírust, amelyek bármikor meg tudják oldani a faji gátat az emberek előtt. 100 napos törekvésünket az új vakcinák kifejlesztésére úgy fogjuk elérni, hogy elkészítünk egy prototípus kórokozók elleni oltóanyagot, amely gyorsan adaptálható az új veszélyek kielégítésére, az oltóanyag-fejlesztési folyamat minden szakaszának optimalizálásával és borotválkozási idejével, valamint a szabályozókkal való együttműködéssel. kockázathoz igazított stratégiák kidolgozása annak biztosítására, hogy az új jelölt vakcinák biztonságosságát és hatékonyságát gondosan értékeljék.

(EZ A MIX AND MATCH OLTÁSFEJLESZTÉS)

Ezenkívül a COVID-19 közvetlen veszélyének leküzdése érdekében támogatni fogjuk a második generációs és variánspecifikus COVID-19 vakcinák kifejlesztését, valamint széles körben védő Betacoronavirus vakcinák kifejlesztését, amelyek csökkentik a jövőbeni járványok kockázatát, amelyeket bármely a SARS-CoV-1, MERS vagy SARS-CoV-2 vírusok.

(EZ PRDIG A NANOBOTOS ALL IN ONE VAKCINA)


Potenciál vs. valóság

A korábban Bill Gates által kimondottak fényében miszerint:

"Az emberek azt hiszik van választásuk de nincs választásuk! A cél hogy leoltsunk 7 milliárd embert!" (20.04)

Jönni fog egy olyan mutáció (22-re) amire fel kell készülnünk mert halálosabb lesz mint a most ismert (21.02)


Továbbá azon nyilatkozatoktól sem tekinthetünk el ,melyekben már felvezették az úgynevezett továbbfejlesztett oltások újrabevezetését esetleg kiterjesztve, illetve az oltásismétlések fontosságát tekintve a várhatóan újra kitörő lokális vagy kontinentális járványok miatt.

És hogy mi a realitás a korábban elhangzottak mellett?

https://endpandemics.cepi.net/


A CEPI a fenti linken elérhetővé tette hogy miről is beszéltek akkor amikor oltási programról és várható járványokról beszéltek!


Újraéledő virusok és felbukkanó vírusok
Denguie láz:
A dengue-láz (ejtsd: [dengi][1][2]) a dengue-vírus által okozott fertőző megbetegedés. A betegségnek két formáját különböztetik meg: a klasszikus dengue-lázat és a vérzéses dengue-lázat. A klasszikus forma az egész világon jelen van a trópusi területeken, míg a vérzéses forma főleg Ázsia déli részén fordul elő.

A dengue-vírust szúnyogok, többek között az Ázsiai tigrisszúnyog terjesztik. A dengue-lázat "csonttörő láz"-nak is nevezik, mivel olyan erős fájdalmat okozhat, hogy a beteg úgy érzi, mintha eltörnének a csontjai. A dengue-láz tünetei többek között láz, fejfájás, a kanyaróhoz hasonló bőrkiütés, valamint az izom- és ízületi fájdalmak. Ritka esetekben, a dengue-láz életveszélyessé is válhat. 

A betegség ellen ugyan van már védőoltás (Dengvaxia), de a megelőzés főként az azt terjesztő szúnyogok élőhelyeinek és ezáltal számának csökkentésére, illetve a szúnyogcsípések elkerülésére (például szúnyogháló) korlátozódik. A fertőzésnek nincsen specifikus kezelése, a terápia kizárólag szupportív, elsősorban folyadékpótlást jelent. Enyhe esetben a szájon keresztüli folyadékpótlás is elegendő lehet, közepes vagy súlyos betegségnél azonban intravénásan adott folyadék, vagy vérátömlesztés is szükségessé válhat.

Öt különböző típusú dengue-vírus létezik. Ha valaki egyszer már megfertőződött az egyik típusú vírussal, akkor az adott típus ellen rendszerint egész életére védett lesz,

A legtöbb dengue-lázzal fertőzött beteg teljesen és későbbi problémák nélkül felépül.[28] Kezelés nélkül a fertőzöttek 1-5%-a (100 beteg közül 1-5) belehal a betegségbe,[8] de megfelelő kezeléssel kevesebb mint 1% hal bele a fertőzésbe.[28] Mindazonáltal a súlyos fertőzöttek 26%-a meghal.


Nyugat - nílusi láz

A megfertőződött emberek 80%-a nincs is tudatában, hogy elkapta a vírust, súlyosabb esetekben azonban, agyhártya, agyvelőgyulladás is előfordulhat. Korábban főleg Afrikában, Európa déli részein, a Közel-Keleten, Indiában és az Amerikai Egyesült Államokban észlelték, de mára már az egész világon elterjedt.

A nyugat-nílusi láz néven ismert vírusbetegséget a Nyugat-nílusi vírus okozza, amely szúnyogcsípéssel és vérrel terjed, vagyis zoonotikus állatról emberre terjedő betegség, a jelenlegi ismerteink szerint emberről-emberre nem vihető át néhány esetet kivéve, mint a transzplantáció, vérátömlesztés, vertikális átvitel (amikor a fertőződött anyák adják át utódjuknak). A betegség legfőbb hordozója és terjesztője az egyiptomi csípőszúnyog (Aedes aegipty), ez a szúnyog felelős többek között a Chikungunya-láz, valamint a Zika-vírus terjesztéséért.  A fertőzés fő időszaka júniustól novemberig tart, de a nyugat-nílusi vírus a fertőzött madarakban áttelelhet. A betegség ellen emberek számára még nincs védőoltás, a kisérleti vakcinák fejlesztés alatt állnak, ezért a megelőzés rendkívül fontos.[4] Aki a nyugat-nílusi lázzal fertőzött területen járt, utazása után még 30 napig nem adhat vért.Lyme kór


A Lyme- kór, vagy szakmailag Lyme Borreliosis a Borrelia nemzetségbe tartozó baktériumok által okozott megbetegedés, amelyet az e kórokozóval fertőzött kullancsok (Ixodes ricinus) terjesztenek.

A betegség az emberek mellett a háziállatokat is veszélyezteti. A Lyme-kórt kiváltó baktériumot szinte kizárólagosan az Ixodes ricinus kullancsfaj hordozza, aminek az emésztőrendszerében él. A kórokozó a kullancs vérszívása során jut be a kullancs által megtámadott szervezetbe. Ebből adódik, hogy sohasem maga a kullancs okozza a megbetegedéseket, hanem az általa hordozott különféle baktériumok, vírusok, egysejtűek.

A Lyme-kóros betegek mintegy 30%-a nem vette észre a korábbi csípést.

A kullancs csípése és megkapaszkodása után azonnal még nem történhet fertőzés, erre minimum egy nap után kerülhet sor. 3 nap vérszívás után viszont már szinte bizonyos a kórokozó átadása.

Betegség ebben az esetben sem feltétlenül jelentkezik, sokszor az immunrendszer leküzdi a fertőzést.


Gyógyszerrezisztens Malária

A gyógyszereknek és a szúnyogriasztóknak köszönhetően a fejlett országokban a maláriás megbetegedés igen ritka, de a trópusokon továbbra is gyakori (az esetek 80-85%-a Afrika egyenlítői vidékein fordul elő, a többi leginkább Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában). Az innen érkező látogatók vagy hazatérő utazók azonban behurcolhatják a fertőzést, és kisebb járványokat okozhatnak.

A kezelés a kórokozó típusán, valamint annak esetleges gyógyszerrezisztenciáján múlik. Hosszú időn keresztül az egyetlen terápiás szer a kínafa kérgéből nyert alkaloid, a kinin volt. Ez csak a vérben levő parazitákat képes elpusztítani, a test egyéb szöveteiben levőket nem. Használata mára visszaszorult.

Napjainkban egy sor készítmény szolgál a malária gyógyítására. (Lásd ATC P01B.) Gyógynövényként az egynyári üröm  arthemisinin kivonatának felhasználásával készült artemether/lumefantrine (gyógyszerként Coartem vagy Riamet néven forgalmazzák) hatásos még ellene.

Szükséges a lázrohamok csillapítása, illetve az egyéb tünetek (például a betegség során gyakran jelentkező alacsony vércukorszint) kezelése.


A malária (régies nevén: váltóláz) az Anopheles szúnyog nőstényei által terjesztett paraziták által kiváltott betegség. A világon népbetegségnek számít, főleg trópusi vidékeken fordul elő. Évente kb. 350-500 millió megbetegedés történik, ezek közül a halálos kimenetelűek száma egymillió feletti, és csupán Afrikában 25% az éves mortalitás az 5 éves kor alatti gyermekpopulációban. A nagy halálozási arány fő okai: az egyre nagyobb fokú gyógyszer-rezisztencia, illetve a szúnyogok ellenálló-képességének növekedése az inszekticidekkel szemben. A fertőző szúnyogcsípés után általában 10-35 nappal később jelennek meg a tünetek. A lappangási idő változó, de legalább 6 nap.

Kezdetben hőemelkedés, izomfájdalmak, fejfájás, hidegrázás, rossz közérzet a jellemző. Az első tünetek alapján - melyek 2-3 napig tartanak - gyakran influenzának vélik. A magas láz (41 °C körül) és a verejtékezés szabályos időközönkénti ismétlődése viszont már egyértelműen maláriára utal. A klasszikus tünetcsoportot egyéb panaszok kísérhetik, például fáradtság, fejfájás, szédülés, izom- és ízületi fájdalmak, esetleg száraz köhögés és gasztroenterális panaszok: híg - akár koleraszerű - széklet, étvágytalanság, hányinger, hányás, hasi görcsök.


Human monkeypox: Majomhimlő


Az FDA által elfogadott kép a vírusról

A majomhimlő a majomvírus vírusa által okozott fertőző betegség, amely előfordulhat bizonyos állatokban, beleértve az embereket is. 

A tünetek lázzal, fejfájással, izomfájdalmakkal, nyirokcsomók megduzzadásával és fáradtsággal kezdődnek. Ezt egy kiütés követi, amely hólyagokat és kéregeket képez. A majomhimlő terjedhet a bushmeat kezeléséből, az állatok harapásából vagy karcolásából, testnedvekből, szennyezett tárgyakból vagy a fertőzött emberrel való szoros érintkezésből.

Úgy gondolják, hogy a vírus általában rágcsálók között kering Afrikában. A diagnózist meg lehet erősíteni a vírus DNS elváltozásának tesztelésével.

A betegség hasonló lehet a bárányhimlőhöz. A himlő vakcina vélhetően megakadályozza a fertőzést. 

2019-ben oltást hagytak jóvá a rendellenesség ellen az Egyesült Államokban.  Nincs ismert gyógymód.


A cidofovir vagy a brincidofovir hasznos lehet.

A fertőzöttek halálának kockázata legfeljebb 10%.

A betegség leginkább Közép- és Nyugat-Afrikában fordul elő. 

Először 1958-ban azonosították laboratóriumi majmok között. Az első emberekkel kapcsolatos eseteket 1970-ben találták meg a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Az Egyesült Államokban 2003-ban bekövetkezett járvány egy állatkereskedéshez vezetett, ahol importált gambiai rágcsálókat értékesítettek.

Electron mikroszkópos felvétela vírusról!


Marburg haemorrhagic fever - Marburg Láz

A marburgi vérzéses láz (Marburg HF) egy ritka, de súlyos vérzéses láz, amely embereket és nem főemlősöket egyaránt érint. Az ebola egy fajtája,barlanglakó és egyéb denevérfajtáktól ered. Kizárólag afrikai vírusként ismeri az emberiség.A Marburg-vírust először 1967-ben ismerték fel, amikor a vérzéses láz kitörései egyidejűleg történtek a németországi Marburgban és Frankfurtban, valamint a Jugoszlávia (ma Szerbia) Belgrádban található laboratóriumokban.


Rift vally fever: A Rift Valley-lázAz emberek és az állatok vírusos betegsége, amely enyhe vagy súlyos tüneteket okozhat. Az enyhe tünetek a következők lehetnek: láz, izomfájdalmak és fejfájás, amelyek gyakran akár egy hétig is tartanak. A súlyos tünetek a következők lehetnek: látásvesztés a fertőzés után három héttel, agyi fertőzések, amelyek súlyos fejfájást és zavartságot okoznak, és vérzés, valamint májproblémák, amelyek az első napokban jelentkezhetnek. Akiknek vérzése van, akár 50% -kal is meghalhatnak a halálesetek.

A betegséget az RVF vírus okozza, amely Phlebovirus típusú. Vagy a fertőzött állat vérének megérintésével, a levágott fertőzött állat körüli levegő belélegzésével, a fertőzött állat nyers tejének ivásával vagy a fertőzött szúnyogok harapásával terjed. Olyan állatok érintettek, mint a tehenek, juhok, kecskék és tevék. Ezekben az állatokban leginkább szúnyogok terjesztik. Nem tűnik úgy, hogy egy ember megfertőzhetne egy másik személyt.

A betegséget úgy diagnosztizálják, hogy a vérben antitesteket találnak a vírus vagy maga a vírus ellen. Az embereknél a betegség megelőzését az állatok oltásával végezzük a betegség ellen. Ezt még a járvány kitörése előtt kell megtenni, mert ha egy járvány során kerül sor, az ronthatja a helyzetet.

Van emberi vakcina; 2010-től azonban nem széles körben elérhető. Nincs külön kezelés, és az orvosi erőfeszítések támogatóak. [1] A betegség kitörése csak Afrikában és Arábiában fordult elő.

A betegségről először a kenyai Rift-völgyben, az 1900-as évek elején számoltak be az állatállomány körében,  és a vírust először 1931-ben izolálták.


Typhold Fever- Tífusz

Salmonella digitálisan

Szalmonella kórnak is hívják.

Gykorlatilag megkülömböztethetetlen az influenzától.


A betegséget antibiotikumokkal, például azitromicinnel, fluorokinolonokkal vagy harmadik generációs cefalosporinokkal kezelik. Az antibiotikumokkal szembeni rezisztencia kialakult, ami megnehezítette a betegség kezelését.  2015-ben világszerte 12,5 millió új esetet jelentettek.

A betegség leggyakrabban Indiában fordul elő.A leggyakrabban a gyermekeket érinti. A fejlett világban az 1940-es években csökkent a megbetegedések aránya a higiénia és a betegség kezelésében alkalmazott antibiotikumok javulásának eredményeként.Az Egyesült Államokban évente körülbelül 400 esetet jelentenek, és a betegség becslések szerint 6000 embernél fordul elő. 2015-ben világszerte mintegy 149 000 halálesetet eredményezett - az 1990-es 181 000-hez képest (a globális halálozás körülbelül 0,3% -a). 

A halál kockázata kezelés nélkül akár 20% is lehet. A kezeléssel ez 1 és 4% között van.

Salmonella mikroszkóp alatt


Plusz amiket mindenki ismer és retteg tőlük!

Pestis mikroszkóp alatt

Diphteria digitálisan  a CDC-től

Diphteria mikroszkóp alatt

Ilyen többek között az emberiséget már egyszer kétszer megtizedelő PESTIS

melynek több fajtája is létezik de alapvetően egy olyan halálos kór mely ha bárhol felütia fejét akkor mindenkineka halál csókja jut eszébe.

Aztán ott a klasszikus TBC

vagyis a Tuberkulózis mely rendkívüli mértékben szabályozva lett és kordában van tartva jelenleg is.

És végül de nem utolsó sorban a Diphtéria vagyis a A diftéria a

Corynebacterium diphtheriae baktérium által okozott fertőzés. A jelek és tünetek enyhétől súlyosig változhatnak. Általában két-öt nappal az expozíció után kezdődnek. A tünetek gyakran meglehetősen fokozatosan jelentkeznek, kezdve torokfájással és lázzal. Súlyos esetekben szürke vagy fehér folt alakul ki a torokban.  Ez elzárhatja a légutat, és ugató köhögést okozhat, mint a kruppban. A nyak részben megduzzadhat a megnagyobbodott nyirokcsomók miatt. A diftéria olyan formája is létezik, amely magában foglalja a bőrt, a szemet vagy a nemi szerveket.  A szövődmények között szerepelhet szívizomgyulladás, ideggyulladás, veseproblémák és az alacsony vérlemezkeszint miatt kialakuló vérzési problémák. A szívizomgyulladás rendellenes pulzusszámot, az ideggyulladás pedig bénulást eredményezhet. A diftéria általában közvetlen érintkezés útján vagy a levegőn keresztül terjed az emberek között. Szennyezett tárgyak is terjeszthetik. Vannak, akik tünetek nélkül hordozzák a baktériumot, de így is átterjedhetnek a betegségre másokra.A C. diphtheriae három fő típusa a betegség különböző súlyosságát okozza. A tünetek a baktérium által termelt toxinból származnak. A diagnózist gyakran fel lehet állítani a torok megjelenése alapján, mikrobiológiai tenyésztéssel megerősítve. Előfordulhat, hogy a korábbi fertőzés nem véd a jövőbeli fertőzéssel szemben. A diftéria vakcina hatékony a megelőzésben, és számos készítményben kapható. Három vagy négy adag, tetanus vakcinával és pertussis vakcinával együtt adva ajánlott gyermekkorban. Tízévente további diftéria-tetanusz vakcina ajánlott. A védelem a vér antitoxinszintjének mérésével ellenőrizhető.  A diftéria megelőzhető azoknak, akik ki vannak téve, valamint eritromicin vagy benzilpenicillin antibiotikumokkal kezelhetők. Súlyos esetekben néha tracheotomiára van szükség a légút megnyitásához. 2015-ben világszerte 4500 esetről számoltak be hivatalosan, az 1980-as közel 100 000 esetről. Úgy gondolják, hogy az 1980-as évek előtt évente körülbelül egymillió eset fordult elő.A diftéria jelenleg leggyakrabban a Szaharától délre fekvő Afrikában, Indiában és Indonéziában fordul elő.  2015-ben 2100 halálesetet eredményezett, szemben az 1990-es 8000 halálozással. Azokon a területeken, ahol még mindig gyakori, a gyermekeket érinti leginkább. A fejlett világban ritka a széles körű oltás miatt, de újra megjelenhet, ha az oltási arány csökken. [2] [8] Az Egyesült Államokban 57 esetet jelentettek 1980 és 2004 között. A halál a diagnosztizáltak 5-10% -ánál következik be. A betegséget először Kr.e. 5. században írta le Hippokratész. A baktériumot 1882-ben Edwin Klebs azonosította.


És hogy mi van jelenleg hol a földön? (Íme a világoltás vezetőinek a kiadott hivatalos grafikonja)

Gondolkodjatok!


2022-2026

Új megjelenő betegségek

Az itt felsoroltakra számít a CEPI a GAVI a COVAX a WHO az ENSZ a következő 5 évben a már felsoroltakkal együtt és ezeket vízionálja regionális lokális kontinentális és globális oltás alatt melyet az embereknek el kell majd fogadnia!Amerikai Egyesült államok (USA)


Az Escherichia coli O157: H7

az Escherichia coli baktériumfaj szerotípusa, és az egyik Shiga-szerű toxintermelő E. coli típus.

A szennyezett és nyers élelmiszerek, köztük a nyerstej és a kevéssé főtt darált marhahús fogyasztása révén a betegség, jellemzően étkezés által okozott betegségek oka.

Az ilyen típusú kórokozó baktériumok általi fertőzés vérzéses hasmenéshez és veseelégtelenséghez vezethet; ezekről beszámoltak, amelyek öt évnél fiatalabb gyermekek, idős betegek és olyan betegek halálát okozzák, akiknek immunrendszere egyébként sérült.

Az átvitel széklet-orális úton történik, és a legtöbb megbetegedés a szennyezett nyers leveles zöldségfélék, az alul főtt hús és a nyerstej elosztásával történt.

Whitewater arroyo virus


Májbetegséggel járó vérzéses láz!A WWAV egy feltörekvő vírus; korábban széles körben elterjedt az amerikai délnyugati részén a víztározó (Neotoma spp.), tározója között, és nem ismert, hogy megfertőzné az embereket.

Járványtan Korábbi fertőzéses esetek Kaliforniából származnak. A vírust azonban New Mexico mexikójában, utóbb pedig Utahban, Oklahomában és Texasban találták meg. [4] Klinikai A WWAV-fertőzés vérzéses lázzal és májelégtelenséggel jár.

A többi arénavírushoz hasonlóan a WWAV is rágcsálókon keresztül terjed. Ezért kerülni kell a rágcsálókkal, székletükkel és fészkelőanyagaikkal való közvetlen érintkezést. A rágcsálók ürülékével szennyezett felületeket fertőtleníteni kell. Ezenkívül az otthonok közelében lévő rágcsálók elleni védekezés segíthet megelőzni a fertőzéseket. A rágcsáló tetemeket és anyagokat az ártalmatlanítás előtt kettős zsákba kell tenni. Noha nem világos, hogy a WWAV kórházi úton terjedhet-e, a fertőzött beteg vérével, vizeletével vagy garatszekréciójával más arénavírusokat is továbbítottak

Hantavírus által okozott tüdőbaj:


A hantavírus mikroszkóp alatt

A hantavírus pulmonalis szindrómát először 1993-ban az USA-ban írták le/fedezték fel.

Az ember az állati vizelettel szennyezett vízzel vagy talajjal érintkezve fertőződhet. A kórokozó legtöbbször a légutakon keresztül hatol be a megszáradt vizeletből képződő porral együtt. A vírus fertőzőképes lehet a bőrkontaktuson, illetve felsértett bőrfelületen keresztül is.

A fertőzés tünetei

  • láz

  • hányás

  • köhögés

  • izomfájdalmak

  • veseelégtelenség

  • borzongás

  • légúti tünetek (tüdőödéma)

Földrajzi eloszlás és járványtan

Európában és Ázsiában évente átlagosan 100 000 esetet regisztrálnak. Magyarországon 1952 és 1993 között 191 esetet észleltek. A fertőzések gyakorisága esős időjárási viszonyok, illetve esős évszakok, árvizek esetén nő.

A rágcsálótartók legyenek figyelmesek mert kedvencük potenciális forrás lehet!Amerika és Európa


Cryptosporidiosis

cyclosporiasis

A kriptosporidiózis


(röviden Crypto-nak hívják) nagyon fertőző bélfertőzés. Cryptosporidium parazitáknak való kitettség eredményeként jön létre, amelyek emberek és más állatok belében élnek és a székleten keresztül kerülnek ki.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) megbízható forrás szerint a Crypto évente mintegy 750 000 embert érint.

A legtöbb ember néhány hét alatt felépül, gond nélkül.

A fertőzéssel járó vizes hasmenés, hányinger és hasi görcsök azonban elmaradhatnak néhány embertől. Kisgyermekek vagy legyengült immunrendszerű emberek számára a fertőzés különösen veszélyes lehet.

A CDCTrusted Source jelentése szerint a Crypto megtalálható az ország minden részén, sőt az egész világon.


A ciklosporiasis

egy olyan betegség, amelyet a Cyclospora cayetanensis fertőzés okoz, egy patogén protozoon, amelyet széklet vagy széklet által szennyezett étel és víz közvetít. [1] A fertőzött gyümölcsök és zöldségek miatt járványkitörésekről számoltak be. Nem terjed el személyenként, de a hasmenés okaként veszélyt jelenthet az utazók számára.


Európa


A Creutzfeldt - Jakob-kór (CJD),

más néven szubakut szivacsos agyvelőbántalom vagy prionbetegség miatti neurokognitív rendellenesség, végzetes degeneratív agyi rendellenesség.  A korai tünetek közé tartoznak a memóriaproblémák, a viselkedésbeli változások, a rossz koordináció és a látászavarok. A későbbi tünetek közé tartozik a demencia, az önkéntelen mozgások, a vakság, a gyengeség és a kóma. Az emberek körülbelül 70% -a meghal a diagnózistól számított egy éven belül. [4] A CJD-t egy prionként ismert fehérje okozza. A fertőző prionok rosszul összehajtott fehérjék, amelyek a normálisan összehajtott fehérjék rossz széthajtását okozhatják. Az esetek mintegy 85% -a ismeretlen okokból következik be, míg az esetek körülbelül 7,5% -a autoszomális domináns módon öröklődik egy személy szüleitől.  A fertőzött személy agy- vagy gerincszövetének való kitettsége terjedést is eredményezhet. Nincs bizonyíték arra, hogy normális érintkezés vagy vérátömlesztés útján terjedhetne az emberek között. A diagnózis magában foglalja az egyéb lehetséges okok kizárását. Elektroencefalogram, gerinccsap vagy mágneses rezonancia képalkotás támogathatja a diagnózist. A CJD esetében nincs specifikus kezelés.  Opioidok alkalmazhatók fájdalomcsillapításra, míg a klonazepám vagy nátrium-valproát önkéntelen mozgásokra.  A CJD évente körülbelül egymillió embert érint. [4] Kezdet általában 60 év körüli. Az állapotot először 1920-ban írták le. A fertőző szivacsos agyvelőbántalom típusának minősül. Az öröklött CJD a prionbetegségek körülbelül 10% -át teszi ki. A szórványos CJD különbözik a szarvasmarha szivacsos agyvelőbántalmától (őrült tehén betegség) és a Creutzfeldt - Jakob-betegség változatától (vCJD). 


Afrika

HIV - Ebola - Lassa láz - Rift Valley láz - Marburg láz


Ázsia és szigetvilág

H5n1(madárinfluenza)  - SARS - E Coli O157:h7 -


Nipah

Az Enterovirus 71 (EV71), más néven Enterovirus A71 (EV-A71) az Enterovirus nemzetség vírusa a Picornaviridae családban, nevezetes súlyos neurológiai betegségek, valamint a kéz, a láb és a száj járványainak kiváltásában játszott szerepe miatt betegség gyermekeknél. [2] Először izolálták, és 1969-ben jellemezték Kaliforniában a neurológiai betegség eseteit.  Az enterovírus 71 ritkán okoz polio-szerű szindróma tartós bénulást. Enterovirus 71

1965-ben izoláltak. 1969-ben az Egyesült Államokban idegbetegség-kitöréssel járt. Ezután Bulgáriában (1975) és Magyarországon (1978) kitörésekkel terjedt el Európában. ). Azóta Ázsia különböző országaiban elterjedt, ahol számos járványért felelős, legutóbb Kambodzsában (2012).

Nincs ismert vírusellenes szer, amely hatékonyan kezelné az EV71 fertőzést. [14] A kínai Sinovac Biotech Ltd. gyógyszeripari vállalat azonban kísérleti vizsgálatot végzett az EV71 oltással kapcsolatban, amely 2013 márciusában fejeződött be. 2015 decemberében a Kínai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (CFDA) jóváhagyta az első EV71 vakcinát.

A vakcinát körülbelül 10 000 6-35 hónapos gyermeknek adták be. A placebo csoportból 30 kéz-, láb- és szájbetegséget (HFMD) jelentettek, és 41 esetet az EV71-hez kapcsolódó betegségről. Ez csak a HFMD 3 esetével és az EV71-hez kapcsolódó bármely betegség nyolc esetével hasonlítható össze a vakcinacsoportban. A résztvevőket az 56. naptól a 14 hónapos kísérleti időszak végéig vizsgálták, az ötödik, nyolcadik, tizenegyedik és tizennegyedik hónapos ellenőrzések mellett. Más kísérleti vakcinákat és vírusellenes szereket kutatnak. 

Az Egyesült Királyság Oxford közelében fekvő nemzeti szinkrotron-létesítményében dolgozó közös brit és kínai csapat 2012-ben meghatározta az EV71 szerkezetét. A kutatók megfigyelték a vírus légzésére emlékeztető mozgásokat, és megállapították, hogy ez együtt jár a fertőzési folyamattal, valamint egy kis molekulával, amelyet a a test sejtjei, és az állapotváltásra szolgálnak. Ezt a molekulát el kell dobni a fertőzés megindítása érdekében, és új kutatások célja egy szintetikus replika létrehozása, amely erősen kötődik a vírushoz és leállítja a fertőzés folyamatát. https://endpandemics.cepi.net/


Zárszónak talán felesleges is bármit mondani, hiszen egy értelmes felnőtt embernek aki tud még gondolkodni, az itt leírtak az konkrétan hadüzenetnek és életellenes jog és emberellenes cselekedeteknek felfoghatóak !

Csak az elit van meg a nép és a szép új világrendbe vetett hitük!


Nekünk meg nem maradt más csak a döntés joga hogy mit kívánunk tenni a saját életünkkel és a családunk életével,a gazdaságunkkal a jövőnkkel!Nincsen senki akihez fordulhatnánk,se itthon se nemzetközi szinten!Minden politikus hazaáruló,minden szervezet minden média és sajtóorgánum mely az oltás propagálja mindannyian elárultak titeket!


Vagy visszavesszük közösen együtt békésen azt ami minket megillet és emelt fővel jólétben megélünk vagy 2030-ra írmagja se marad a Magyarságnak!
Döntsetek!