A mai nap margójára: Egészségügyileg

2019.11.08

Aki ismer az tudja hogy képtelen vagyok szó nélkül elmenni a köz alkalmazottainak dolgai mellett legyen szó bármilyen titulusban is dolgozóról. Ahogyan a fegyveres testületekről vagy a politikai státuszuakról,úgy az egészségügyben dolgozókról is megvan a véleményem az utóbbi 30 év tapasztalata alapján.


illetve meg volt.....

Tinifejjel a halál torkában Nyíregyházán, később több megyei kórházban majd Budapest Szent Imrében is.

Egy valami nem volt akkor még egyik ciklusban se. Gyerek.
A legtöbb szülő ha a gyereke kerül egészségügyi frontra akkor teljesen elvakul,de nekem pont ez a trauma sorozat kellett ahhoz hogy sok mindenben felnyíljon a szemem.
Holtig tanul az ember.....

Változnak az évek, változnak ha lassan is a dolgozói klientúrák, a technikai és a pénzügyi lehetőségek, a közszférában dolgozók mentális és szakmai felkészültsége azonban jelenleg is siralmas állapotban van sajnos.

Csak míg korábban, csak is a személyi kritikát tudtam volna megfogalmazni ,mára apaként már másképpen látom ugyan azokat a dolgokat.

Nem tudok haragudni a minket fogadó 13. óráját lehúzó éppen hazafelé készülő stressszes "bunkó" stílusú lekezelő orvosra vagy a már befásult 50 éves nővérre,mert fél óra elég megérteni hogy mi folyik valójában a falak mögött amikor az ember végig tekint a várakozókon és az állapotukon.

Nem tudok haragudni a pattanásig feszült idegállapotú röntgenesekre,mert embertelen technikai és erőforrásbeli hiányosságokkal küzdenek olyan szinten túlterhelve hogy az valami döbbenetes .

Nem tudok már haragudni 38 éves felnőtt rendszerismerő ember és apaként.

MERT TUDOM HOGY A HIBA A RENDSZERBEN VAN!


A rendszerben amit a mi fejünk felett úgy építettek ki hogy közben az embereket elfelejtették megkérdezni hogy mit látnak pozitívan vagy negatívan.És az emberek ezt el is fogadták.

Minden rendszerben van logika,csak az a kérdés hogy az kinek az érdekét szolgálja. A magyar egészségügy nem orvosbarát,nem betegbarát ennél fogva nem is lehet színvonalas és humánus.

DE NINCS OLYAN RENDSZER FÖLDÖN AMIT NEM LEHET JOBBÁ TENNI,CSAK NEM MINDEGY HOGY A KÖZ ÉRDEKE DIKTÁL ÉS A KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKEK E MÉRVADÓAK, VAGY A PÉNZ ÉS AZ EGO.

Ha van közügy akkor az egészségügy az mindenkinek az!

Az én nagyszüleimnek szar volt az egészségügy,a szüleimnek szintén,nekem már a minősíthetetlen kategóriát súrolja.

Mi lesz a gyermekem véleménye ha felnő?
Mi lesz a te gyereked véleménye ha felnő?

Nem tudok haragudni többé a mentősökre az orvosokra az ápolókra és a többi EÜ-s dolgozóra!

Akárhányszor be fogok lépni egy egészségügyi intézmény kapuján a jövőben, minden negatívumért a magyar államot fogom okolni ,amiért hagyja hogy ez a rendszer ne a közjó része legyen a köz akarat tükrében!

AMÍG LÉLEGZEM AZÉRT FOGOK KüZDENI HOGY A GYERMEKEM NE MONDHASSA AZT HOGY ,LEHET HOGY NAGYAPÁNAK SZAR VOLT NEKED MINŐSÍTHETETLEN, DE NEKEM MEG NEM LÉTEZIK!