Petrodollár kontra Világháború?

2017.02.04

A történelem megismétli önmagát?


Szaddam Husszein Iraki vezető közölte hogy az Izraeli-Amerikai nyomásgyakorlás miatt nem fog tovább petrodollárban olajüzleteket bonyolítani!

Eredmény: Iraki háború, hazug médiakampánnyal kísérve,rengeteg halott és egy kivéreztetett lebombázott ország és kultúra! Szaddam megölése a nemlétező terrorra és diktatúrára hivatkozva. Azóta olyan mint Irak nem létezik káosz van és háborús állapotok. De arról volt szó hogy felszabadítják az országot és visszaadják a népnek!


Moammer Khadafi a virágzó és gazdag Líbia kormányzója bejelenti hogy nem kíván tovább petrodollárral üzletelni és egyenesen hazarendelte a világ elitjében tanult szakembereit. Kilátásba helyezte a kinai Líbiai egyezményt ahogy az oroszbaráti együttműködést is!

Eredmény: Kikiáltották diktátornak,2 hónap alatt az amerikai szövetségesek (Németország Franciaország Usa) lebombáztak egy virágzó békés országot és megölték Khadafit! Az ország jelenleg s lakhatatlan milliók vándoroltak el a háború elől és a halottak számára jelenleg csak becslések vannak jelenleg is háborús övezet!


Bassar el- Assad Szíria elnöke (nem mellesleg szeretett elnöke) Kijelenti hogy nyitni szeretne a világ felé és amúgy is virágzó olajbirodalmában termett olaját szívesen váltaná cserekereskedelmi eszközzé a délamerikai közelkeleti és keleti országokkal. Erre szankciókat vezettek be ellene ki más mint Obama Izraeli megbízásra. Erre válaszként Assad kijelenti hogy őt nem lehet megfélemlíteni és országának joga van a jóléthez és ha az USA nem lesz a partnere akkor azonnali hatállyal meg tud állapodni több délamerikai országgal is valamint kinával és akár yüan-ban is hajlandó az euró mellett üzletelni nem szorul rá a petrodollárra!!!

Eredmény: Megvádolják antiszemitizussal és diktátornak kiálltják ki aki véreskezűbb mint Khadafi. A média hecc beválik és Izrael- Usa- Német -Angol- Francia offenzíva indul hogy megszabadítsa a világot az egyik ha nem a legrégebben ismert kulturális bölcsőjétől. Szíriában egy aprócska mérsékelt szélsőséges egységen kívül nem voltak ellenzői Assadnak az országban jólét volt európai mércével is kifejezetten béke honolt és az életszínvonal az egekben! Csak egy példa: egy átlag orvos havi 2 millió forintnak megfelelő összeget keresett! A legjobb diákokat az állam a világ legelitebb egyetemeire küldte tanulni de utána haza kellett menniük cserébe! stb....Most az ország romokban háborús övezetként megszámlálhatatlan menekült és halott. Az olajkitermelés felett pedig mostmár az USA őrködik!


ÉS MOST A JELEN!

Irán regnáló elnöke Hasszan Rohani :
2016 novemberében kijelenti hogy Izrael a legveszélyesebb dolog a földön és a közel-keletre nézve is a legnagyobb fenyegetés. Trump elnökké válása esetén kijelenti hogy a legfontosabb dolog az az US védelme és megtisztítása lesz a bevándorlóktól a bandáktól a korrupciótól és ujra fogja értékelni minden egyes országgal a kapcsolatait és a belső gazdaságra fog koncentrálni!

Persze amint hatalomra került és kinevezte a legaljább embereket és máris más lett a leányzó fekvése ! A retorika ég és föld lett!
Kijelentette hogy jan 20. után minden másképp lesz!
Felszólította a világot és európát hogy növeljék a NATO tagok a fegyverkezési fejlesztésekre szánt pénzeket mert az USA-ban soha nem látott hadászati fejlesztések és atomfejlesztések lesznek!

(persze mert nekik mindent lehet mi?)

Irán aggodalmait fejezte ki és kijelentette hogy továbbra sem hagyja abba a nukláris projectjeit és a lehető leghamarabb atombombát fog csinálni. Idáig mindig kiemelték hogy békés célokra kell nekik az atomenergia az ország energiaellátása miatt,de az ország védelme érdekében ha megtámadják őket be fogják vetni! (ha lesz rá idejük)

A minap végre is hajtottak egy kishatótávolságú ballisztikus rakéta tesztet!

Erre az USA legújabb pénzügyminisztere Cionfölde megbízottja szankciókat léptetett érvénybe Irán ellen! Rá nemsokára az új védelmi miniszter a hírhedt tömeggyilkos Mad Dog tábornok és Donald Trump kijelentik hogy az ilyen agressziót nem hagyják figyelmen kívül és Irán a tűzzel játszik! Azért a rend kedvéért ki is rendeltek az arab öbölhöz egy anyahajót csak hogy érezze mindenki a törődést!

Irán kijelenti nem fognak Izraeli terrorban élni ha ez a cél, és a szankciókra válaszképpen bejelentették hogy nem fognak tovább petrodollárban kereskedni ha nem hagyják nyugton őket!!!


Eredmény?!?!?!?!?