Egy nehéz nap éjszakájából a katarzisba!

2018.06.04

Ezernyi gondolat cikázik az ember fejében,egy ilyen éjjel és nappal után. Mindenki azt mondja hogy a szülésnek a születésnek van egy bája és romantikája. Ha közben nem is de utána mindenképpen. Áldott az aki ezt meg tudta tapasztalni.


Minden szülés más és más. Sokakkal beszéltünk sok storyt hallottunk olvastunk. Mégis szembesültünk azzal hogy a mi esetünk különbözött mindenki másétól.....

Most hogy végig bent voltam és fogtam a kedvesem kezét a legnehezebb órákban majd láttam kibújni egy kisembert és felsírni ki merem jelenteni hogy ez nem a legcsodásabb dolog a világon. Nincsen benne semmi romantika és báj.

Nyers ösztönös elképesztő emberei-anyai teljesítmény.

Minden képzeletet felülmúl az a frász ami az apát kerülgeti és amin az anya keresztül megy. (mázli hogy buddhista vagyok)

Persze minden szülés más és más nem egyforma .

Látni a feleségemet teljesen kimerülve olyan fáradsággal az arcán olyan érzelmi és fizikai mélyponton mint amilyenben volt abszolút megrendítő.

Viszont az a pillanat amikor először néztem a lányom szemébe és mondtam neki apa itt van és ő abba hagyja a sírást majd rám néz és megfogja a felé nyújtott ujjamat nahh az maga volt a katarzis. Vannak dolgok amikre nincsenek megfelelő szavak az életben,és ez a pillanat pont ilyen volt.

Mint amikor a párom szemébe néztem azután hogy önkívületi állapotban a kínok kínján ment keresztül teljesen némán fogát szemét összeszorítva préselte kifelé magából szerelmünk gyümölcsét , egy empatikus emberen önkéntelenül is átfut a borzongás és a velőtrázó gondolat, ennél nagyobb büszkeséget férfi nem érezhet a felesége iránt, aki ilyen embertelen megmérettetésben felül kerekedik és legyőzi önmagát.

Az egészségügyi klientúrának pedig minden elismerésem abban a kórházban ahol napi átlag 10 gyerek születik!! (A legtöbb az országban) hogy ilyen terhelés alatt ekkora feszültségben képesek ha nem is mindig maradéktalanul emberi de abszolút szakmaiak maradni.

Külön Köszönet Dr. Rácz Krisztinának aki a lehetőségeihez mérten végig velünk volt és határozottságával átsegített minket ezen az embert próbáló kihíváson.


A legnagyobb hála azonban a teremtőnek kell hogy szóljon aki minden kérésemet meghallgatta és mindet teljesítette is.

És végül köszönjük mindenkinek aki gondolt ránk és velünk volt ha csak gondolatban is. És köszönjük a jó kívánságokat!

A teremtő áldása kísérjen mindenkit benneteket egészségben és BÉKÉ-ben!