Top 9 Tarantino film

2020.04.15

Egy kezemen meg tudom számolni azokat a filmrendezőket akik nem hibáztak még a karrierjük alatt. Quentin Tarantino az egyik olyan aki még nem csinált rossz filmet! Ez az ember egy kibaszott zseni és pont. Persze nem mindenkinek való minden filmje de az ő filmjeihez hozzá tartozik hogy a legtöbb esetben érteni is kell a világát.9. Halálbiztos (2007)


A legmegosztóbb filmje,és bár ez is egy klassz film nekem is ahogy a legtöbb embernek ez az utolsó a listámon. Minden filmjét min.4x láttam már van amit 10x is de ezt a filmjét mindössze egyszer néztem meg és még egyszer de akkor nem teljesen végig, és azóta sem volt rá ingerem hogy újra nézzem és szerintem ez mindennél többet mond.

Nem csak hogy kell hozzá egy feeling ami éppen elkapja az embert de mivel korántsem egy klisékkel teli punch in the face ezért teljesen komolyan is vehetetlen.


8. Jackie Brown (1997)


Nagyon élem ezt a filmet. Mióta kijött 8x láttam és nem az a kategória amit meg tudok unni. Igazi simlis alkotás a szó legjobb értelmében. Mindenki átbasz mindenkit,mindenki meg akarja vezetni a másikat és ebből a karakterek a legtöbbet ki is hozzák.

Sokan kárognak hogy bár jó jó meg minden de mégse egy olyan igazi QT film. Szerintem tévednek.

Aki kihagyta volna az mindenképpen pótolja!


7. Kutyaszorítóban (1992)


Kétlem hogy van olyan aki még nem látta eme független filmes műremeket,de én mégse vagyok tőle elájulva mint a legtöbb magát QT fannak valló emberke. A géniusz első filmje volt,és ez azért érződik is rajta.

A karakterek a dialógok nagyon jók az egész filmnek van egy zseniális atmoszférája de ugyanakkor mindamellett hogy egy ízig vérig Tarantino alkotás nekem mégis hiányzik belőle valami.

Hiába láttam már 6x mindig ugyan ez marad a véleményem.


6. Kill Bill (2003-2004)


Nem hiszem hogy ezt a filmet is be kell mutatnom bárkinek is. Egy végletekig kimunkált zseniális alkotás.

Vacilláltam is egy kicsit hogy nem fér e eggyel feljebb a listámon de végül arra jutottam hogy ez a film is megkíván egy olyan feelinget ami ha nincsen meg akkor bizony nem csak nyomasztóan hosszú de az ember nem is fogja tudni a ként értékelni amit lát ahogy kéne! 5x láttam és bár van benne szórakoztató faktor,de ez alapvetően nem annak készült,minden snittjében ott van az út és a bosszú.


5. Aljas Nyolcas (2015)


Amikor sokan fanyalognak e film miatt mindig azt mondom nekik hogy ebben benne van az ami a kutyaszorítóból hiányzik. Hiába ugyan az a séma és tulajdonképpen egy kamaradarabot nézünk mint akkor ez mégis olyan zseniálisan van vászonra "baszarintva" ahogy az csak na! A karakterek zseniálisak,a kameramunka a zene is kiváló az egész film hangulata és íve pedig átrepíti az embert a 3 órás játékidőn. Egyszerűen fenomenális film pedig már ezt is láttam 5x de nem tudom megunni.


4. Volt egyszer egy Hollywood (2019)


A mester leg személyesebb alkotása és ennek fényében illetve a feldolgozott események kapcsán aki nem tudta mire megy be annál ez a film nemes egyszerűséggel megbukott. Még a magukat keményvonalas kritikusoknak és rajongóknak beállítók is nagyjából 90%-ban egyszerűen nem értették mit néznek. Én eddig 3x ugrottam neki és háromszor vett le a lábamról.

Ez nemcsak Tarantino egyik legjobb filmje hanem minden idők egyik legjobb filmje!


3. Ponyvaregény (1994)


Aki nem látta az egyszerűen.....

20x láttam az elmúlt 24 év alatt és kijelenthetem hogy ha kultfilmekről van szó akkor ennél valszeg soha nem fog senki nagyobbat alkotni.

Egyszerűen megunhatatlan.

Egy mestermű....


2. Django elszabadul (2012)


Hiába volt hatalmas siker még most is a legtöbben fanyalognak hogy túl kommersz lett ez a film Tarantino-tól.

Hát én ettől függetlenül továbbra sem tudom megunni mert olyan szinten zseniális az egész forgatókönyv a színészi munka az operatőri munka és minden hogy az egyszerűen fantasztikus. 7x láttam eddig a mozi bemutató óta és szerintem a következő 20 évet ha megélem akkor ez a film is el fogja érni a 20-as számot mint a Ponyvaregény.

Mestermű és emellett elkpesztően szórakoztató!


1. Becstelen brigantyk (2009)


Nagyon megosztó alkotás lett ehhez kétség sem fér, viszont minden ami Tarantino esszenciáját adja az minden benne van ebben a filmben.

Ez a film szerintem toronymagasan QT legjobb filmje. A közelébe nem ér egyik alkotása se. Annyira egészben minden szempontból hogy az már fájdalmas. A forgatókönyv az alakítások,főképp a Hans Landát alakító Chrstoph Waltz játéka az valami egészen döbbenetes.

Kétlem hogy 10- nekifutásra meg tudja ugrani utolsó filmnek ezt a nívót.